Arvostetut Cordon Bleu- käädyt ruokatuotannon lehtori Jari Honkoselle

Cordon Bleu -käädyt myönnetään aktiivisille henkilöjäsenille ammattikunnan eteen tehdystä työstä. Honkoselle tunnustus jaettiin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Suomen Keittiömestareiden liittopäivillä, Rovaniemellä.

Honkonen on koulutukseltaan keittiömestari sekä AMK-restonomi. Työt saman työnantajan palveluksessa aloitin vuonna 2000, tuolloin toimimme nimellä Savon ammatillinen instituutti ja oppilaitoksemme oli Kuopion hotelli- ja ravintolaoppilaitos Honkonen kertoo.

Olen ollut oppilaitoksemme opiskelijoiden kilpailutoiminnassa alusta saakka valmentajana ja olemme menestyneet kisoissa erittäin hyvin. Saavutuksina kokkiopiskelijoiden ammattitaidon kisoissa AEHT:ssä (18 osallistujamaata) pronssimitali, Suomen ravintola- ja hotellioppilaitosten kokkikisoissa kultamitali sekä Taitajat kisoissa sekä pronssia että hopeaa.

Savon Keittiömestareihin Kuopioon tulin vuonna 2000 Tampereelta  siirtojäsenenä. Olen toiminut hallituksen jäsenenä 7 vuotta ja tehnyt alan yritysten kanssa paljon yhteistyötä, opiskelijoideni ohjaamisessa sekä osallistuen itsekin ruokien valmistukseen ja esille laittoon, järjestäen isoja asiakastilaisuuksia.

Nyt saatu ammatillinen tunnustus elämäntyöstä hyvän ruoan parissa lämmittää mieltä. En siltikään ole valmis heittämään ”lusikkaa nurkkaan”, vaan ammatillinen kehittyminen kiinnostaa yhä. Olin opettajan työelämäjaksolla Michelin ravintola Olossa Helsingissä 3 kuukautta opiskelemassa Pekka Terävän ja Jari Vesivalon johdolla huippukeittämistä ja Metzgerei Lihaniekalla Kuopiossa viikon lihanjalostusta. Kaikkea on hyvä osata ja opettaa, tiivistää ruokatuotannon lehtori Jari Honkonen.

Kiinnostaako kokin ammatti? Kokiksi voit opiskella Kuopiossa, Yhteishaku alkaa 23.2 Koulutus tekee hyvää! http://yhteishaku.haeopiskelemaan.fi