NORDIC CHAMPIONSHIP FOR COOK AND WAITER APPRENTICES 2016

Savon ammatti- ja aikuisopistossa, Sammakkolammentien yksikössä Ravintolakoulu Perhon nuoret kokkiopiskelijat yhdessä Sakkyn tarjoilijaopiskelijoiden kanssa valmentautuvat kokkien ja tarjoilijoiden PM-kilpailuihin; NORDIC CHAMPIONSHIP FOR COOK AND WAITER APPRENTICES 2016.  

Kilpailut pidetään Reykjavikissa, Islannissa 8.-9.4.2016. Valmentautuvat nuoret voittivat Lahdessa järjestetyissä SM-kilpailuissa kultaa viime maaliskuussa ja lunastivat siten paikkansa PM-kilpailuissa. PM-kilpailuihin kilpailijat lähettää MaRa ry. Yhteisharjoituksia järjestetään kahdet ennen varsinaista kilpailua, joista ensimmäiset nyt ja toiset Helsingissä 31.3.2016

Samaan aikaan Sakkyn tarjoilijat ja kokit valmentautuvat Porvoossa 16–17.3.2016 järjestettäviin SM-kilpailuihin tekemällä omia harjoituksia ja avustamalla PM-kilpailijoita. He hyödyntävät näin mestari-kisälliperiaatetta ja haastavat omaa osaamistaan tulevissa kilpailuissa.

Lisäksi Ravintola Musta Lampaan tarjoilija Satu-Paula Vilhunen valmentautuu samanaikasesti omaan koitokseensa, Vuoden tarjoilija 2016 -kilpailuun. Vuoden tarjoilija ja vuoden kokki – kilpailut järjestetään Gastro-messujen yhteydessä Helsingissä 17.3–18.3.2016.

Valmentajina toimivat Antti Porna Ravintolakoulu Perhosta, Jari Honkonen sekä Sari Tarvainen Sakkysta. Lisäksi valmennukseen osallistuvat yhteistyökumppanit Ravintola Kummisedästä ja Ravintola Musta Lampaasta.