Vastuullisuusviesti: pyörällä, bussilla tai rullaluistimilla

Kaikille halukkaille avoin Vastuullisuusviesti starttaa Varkaudesta 6.9. klo 8.30  Kaks Ruusua ravintolan pihasta
Ravintolan pihalla tarjoillaan Suhosfarmin gluteenittomista kaurahiutaleista keitettyä puuroa. Puuron keittävät Savon ammatti-ja aikuisopiston Varkauden yksikön opiskelijat.
Viestin järjestää Savon koulutuskuntayhtymän kehittämisyksikkö EkoCentria ja rahoittajana toimii maa-ja metsätalousministeriö. Yhteistyökumppaneina ovat alueelliset toimijat sekä muun muassa MTK, Kuntaliitto, Navitas Kehitys Oy sekä Aitojamakuja.fi.

Kolmen päivän 6.-9.9. aikana kuljetaan seuraava reitti: Varkaus-Joroinen-Mikkeli-Heinola-Lahti-Hyvinkää. Viestin reitin turvallisuussuunnitelman ovat tehneet Savon ammatti- ja aikuisopiston turvallisuusalan opiskelijat. Heitä on mukana viestillä vastaamassa pyöräilijöiden turvallisuudesta mm. teiden ylityksissä.

Varkauden lähtöpaikalla puhujina ovat kansanedustaja Kari Rajamäki, Maa- ja metsätalousministeriön lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n Jari Kauhanen.
Varkaudesta Joroisiin on pyöräilemässä myös Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve. 

Viestin mukana kulkee Vastuullisuusbussi, jossa on Pykäläbaari. Pykäläbaarissa tarjolla muun muassa kuivaa luomu-lakicocktailia ja kokonaistaloudellisesti edullisia HILMA:n luomuisia myslikeksejä. Bussissa hankinta-asiantuntija vastaa ruokaketjun toimijoiden kysymyksiin julkista hankinnoista sekä valaisee uuden hankintalain kiemuroita. Bussin kyytiin saa hypätä pyörineen myös väliltä kesken matkan tai sitten voi tulla mukaan pyöräilemään vain lyhyeksikin aikaa

Tavoitteena on tiedottaa hankintalain uudistuksesta ja siihen liittyvistä menettelyiden muutoksista, nostaa keskusteluun lähi- ja luomuruoan käytön mahdollisuuksia julkisissa ruokapalveluissa ja tuoda esille hyviä esimerkkejä toteutetuista lähi- ja luomuruokahankinnoista. Tapahtumassa kannustetaan lisäksi kuntia vastaamaan Nostetta vastuullisesta hankinnasta -haasteeseen. Savon koulutuskuntayhtymä on jo vastannut haasteeseen. (Sitoumus2050.fi on verkkopalvelu, jossa periaatteessa kuka vain, esimerkiksi organisaatiot, yritykset ja myös yksityiset henkilöt voivat antaa kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksia sekä ideoita. Valmiit sitoumukset julkaistaan kyseisessä verkkopalvelussa.)

Etukäteisilmoittautumista ei tarvita, halutessaan sen voi kuitenkin tehdä täällä 

Kaikki halukkaat innolla mukaan osallistumaan mielenkiintoiseen ja ainutlaatuiseen omasta maakunnasta starttaavaan tapahtumaan!